250GW o le a faʻaopoopoina i le lalolagi atoa i le 2023!Ua ulufale Saina i le vaitau o le 100GW

Talu ai nei, na fa'alauiloa ai e le au su'esu'e PV a le lalolagi a Wood Mackenzie lana lipoti lata mai o su'esu'ega - “Va'aiga Maketi PV i le Lalolagi: Q1 2023″.

Wood Mackenzie o lo'o fa'amoemoeina le fa'aopoopoina o le malosi o le PV i le lalolagi atoa e o'o atu i se fa'amaumauga maualuga e sili atu i le 250 GWdc i le 2023, o se si'itaga e 25% i lea tausaga ma lea tausaga.

O loʻo taʻua i le lipoti o Saina o le a faʻaauau pea ona faʻamalosia lona tulaga taʻitaʻi i le lalolagi atoa ma i le 2023, o le a faʻaopoopoina e Saina le sili atu i le 110 GWdc o le malosiaga fou PV, e tusa ma le 40% o le aofaʻi atoa o le lalolagi.I le vaitaimi o le “14th Five-Tasiga Fuafuaga”, o le a tumau pea le malosi fa'aopoopo i totonu o le atunu'u i luga atu o le 100GWdc, ma o le a ulufale le alamanuia PV a Saina i le vaitaimi e 100 GW.

Faatasi ai ma i latou, i le faʻalauteleina o le gafatia o le sapalai, o tau o module ua toe faʻaitiitia ma o le vaega muamua o le malosi o le matagi PV o le a le pine ae avea ma faʻasologa uma-fesoʻotaʻi, 2023 centralized PV faʻapipiʻi gafatia e faʻamoemoe e tupu tele ma e faʻamoemoe e sili atu. 52GWdc.

E le gata i lea, o le itumalo atoa e faalauiloa le faiga faavae o le a faaauau pea ona fesoasoani i le atinaʻeina o PV tufatufaina.Ae ui i lea, i tua atu o le siʻitia i le faʻapipiʻiina o le malosi fou, i Shandong, Hebei, ma isi itumalo tetele faʻapipiʻiina, o le lamatiaga o le lafoaʻiina o le matagi ma le faʻatapulaʻaina o le mana ma tau o auaunaga fesoasoani, ma isi mataupu e faasolosolo malie ona faʻaalia, pe o le a faʻagesegese ai tupe teufaafaigaluega i le vaega tufatufa. , o le faʻapipiʻiina tufatufaina atu gafatia i le 2023 pe o le a toe foʻi i tua.

O maketi fa'avaomalo, faiga fa'avae, ma le lagolago fa'atonutonu o le a avea ma fa'amalosi tele mo le atina'eina o le maketi photovoltaic i le lalolagi atoa: o le US "Inflation Reduction Act" (IRA) o le a fa'aagaga $ 369 piliona i le vaega mama mama.

Ole pili ole EU REPowerEU o lo'o fa'atulaga ai le fa'amoemoe ole 750GWdc ole fa'apipi'iina ole PV e o'o ile 2030;O loʻo fuafua Siamani e faʻalauiloa lafoga lafoga mo PV, matagi, ma faʻapipiʻi faʻafaigaluega.Ae faatasi ai ma le tele o sui o le EU o loʻo fuafua e faʻapipiʻi mea faʻafouina i luga o se fua tele e oʻo atu i le 2030, o loʻo feagai foi ma le tele o maketi Europa matutua o loʻo feagai ma le faʻateleina o fagu faʻapipiʻi, aemaise lava i Netherlands.

Fa'avae i luga, ua fa'amoemoe Wood Mackenzie o fa'apipi'i PV feso'ota'i i le lalolagi e fa'atupula'ia i se fua faatatau fa'aletausaga o le 6% mai le 2022-2032.E oʻo atu i le 2028, o Amerika i Matu o le a sili atu le tele o faʻaopoopoga PV faʻaletausaga faʻaletausaga nai lo Europa.

I le maketi i Amerika Latina, o loʻo faʻataʻitaʻia le fausiaina o le grid a Chile i tua atu o le atinaʻeina o malosiaga faʻafouina a le atunuʻu, ua faigata ai i le eletise a le atunuʻu ona faʻaaogaina le malosi faʻafouina, ma faʻaosofia ai le tau o malosiaga faʻafouina e le o faʻamoemoeina.Ole Komisi ole Malosiaga ole Malo ole Chile ua fa'alauiloa se ta'amilosaga fou o tauofoga mo galuega fa'asalalau e fo'ia ai lenei fa'afitauli ma ua faia fo'i ni talosaga e fa'aleleia atili ai le maketi o le malosi mo taimi pupuu.O maketi tetele i Amerika Latina (e pei o Pasila) o le a faʻaauau pea ona feagai ma luʻitau tutusa.

2121121221


Taimi meli: Apr-21-2023