Ua sauni le EU e siitia le malosiaga faʻafouina i le 42.5%

Ua ausia e le Palemene Europa ma le Fono a Europa se maliliega le tumau e faʻateleina le faʻatulagaina o malosiaga faʻafouina a le EU mo le 2030 i le itiiti ifo i le 42.5% o le aofaʻi o malosiaga faʻafefiloi.I le taimi lava e tasi, na faʻatalanoaina foi se faʻamoemoega faʻamaonia o le 2.5%, lea o le a aumaia ai le vaega a Europa o malosiaga faʻafouina i le itiiti ifo i le 45% i totonu o le isi sefulu tausaga.

O loʻo fuafua le EU e faʻateleina lona faʻaogaina o malosiaga faʻafouina i le itiiti ifo i le 42.5% i le 2030. O le Palemene Europa ma le Fono a Europa i aso nei na ausia se maliega le tumau e faʻamaonia ai o le 32% o loʻo iai nei malosiaga faʻafouina o le a faʻateleina.

Afai e talia aloaia le maliega, o le a toetoe lava faaluaina le vaega o loʻo i ai nei o le malosi faʻafouina i totonu o le EU ma o le a faʻalatalata atu ai le EU i sini o le European Green Deal ma le RePower EU energy plan.

I totonu o le 15 itula o talanoaga, na malilie ai foi itu auai i se faʻamoemoega faʻamaonia o le 2.5%, lea o le a aumaia ai le vaega a le EU o le malosi faʻafouina i le 45% o loʻo fautuaina e le vaega o pisinisi Photovoltaics Europe (SPE).O le sini.

"Ina ua fai mai le au fai feutaga'i e na o le pau lea o le maliega e mafai, na matou talitonu ia i latou," o le tala lea a le Pule Sili o le SPE Walburga Hemetsberger.tulaga.Ioe, 45% o le fola, ae le o le taualuga.O le a matou taumafai e tuʻuina atu le tele o malosiaga faʻafouina pe a mafai i le 2030.

Fai mai o le EU o le a faʻateleina le vaega o le malosi faʻafouina e ala i le faʻavavevaveina ma faʻafaigofie le faʻatagaina.Malosiaga fa'afouina o le a va'aia ose mea e sili ona maualuga mo tagata lautele ma o le a fa'atonu sui o le atunu'u e fa'atino "nofoaga fa'apitoa mo atina'e" mo malosiaga fa'afouina i nofoaga e maualuga le malosi fa'afouina ma maualalo le lamatiaga o le siosiomaga.

O le maliega le tumau ua manaʻomia nei le faʻatagaina aloaia e le Palemene Europa ma le Fono a le Iuni a Europa.O le taimi lava e maeʻa ai lenei faʻagasologa, o le a faʻasalalau le tulafono fou i le Tusitala Faʻasalalau a le Iuni a Europa ma faʻamalosia.

未标题-1

 

 


Taimi meli: Apr-07-2023