O Korea i Matu o lo'o fa'atau atu fa'ato'aga i le Sami i Sisifo i Saina ma ofo atu e teu fa'afaigaluega i le la

Ua iloa o Korea i Matu, o loʻo mafatia i le le lava o le eletise, ua fuafua e teu faʻafaigaluega i le fausiaina o le malosi o le la e avea ma aiaiga o se lisi umi o se faʻatoʻaga i le Sami Sisifo i Saina.E le o naunau le itu a Saina e tali atu, o tala mai i le lotoifale.

Na lipotia e le tusitala o Son Hye-min i totonu o Korea i Matu.

Na taʻu atu e se ofisa i le Aai o Pyongyang Free Asia Broadcasting i le aso 4, "I le amataga o lenei masina, na matou fai atu ai ia Saina e teu faafaigaluega i le fausiaina o se afi eletise nai lo le lisiina o se faatoaga i Sisifo.

Fai mai le tala, “Afai e teufaafaigaluega e se tagata Saina le $2.5 piliona i le fausiaina o se fale eletise i le talafatai i sisifo, o le auala e toe totogi ai o le lisiina lea o se faatoaga i le sami i sisifo mo le tusa ma le 10 tausaga, ma o se auala sili atu e toe totogi ai. e talanoaina pe a mae'a le fefa'ataua'iga e lua.” na ia faaopoopo mai ai.

Afai e tapunia le tuaoi ona o le coronavirus ua tatalaina ma toe amata atoa fefaʻatauaʻiga i le va o Korea i Matu ma Saina, fai mai o Korea i Matu o le a tuʻuina atu ia Saina se faʻatoʻaga i le Sami i Sisifo e mafai ona toto figota ma iʻa e pei o pipi ma tuna mo. 10 tausaga.

 

22

 

Ua iloa o le komiti lona lua o le tamaoaiga o Korea i Matu na fuafua e faʻafaigaluegaina Saina i le fausiaina o le la.O pepa talosaga mo tupe teufaafaigaluega na fax mai Pyongyang i se tagata Saina e fesoʻotaʻi ma se tagata Saina teufaafaigaluega (tagata taʻitoʻatasi).

 

E tusa ai ma pepa o faamatalaga na tuuina atu ia Saina, ua faaalia ai afai e teu e Saina le $2.5 piliona i le fausiaina o se fale eletise e mafai ona gaosia ai le 2.5 miliona kilowatts o le eletise i le aso i le talafatai i sisifo o Korea i Matu, o le a totogi ai le 5,000 fasi pepa. faatoaga i le Sami Sisifo o North Korea.

 

I Korea i Matu, o le 2nd Economic Committee o se faʻalapotopotoga e vaʻaia le tamaoaiga o auupega, e aofia ai le fuafuaina ma le gaosiga o auupega, ma na suia i le National Defense Commission (lea o le State Affairs Commission) i lalo o le Kapeneta i le 1993.

 

Fai mai se tala, "O le faatoaga iʻa o le Sami i Sisifo na fuafua e lisiina i Saina e lauiloa mai Seoncheon-gun, North Pyongan Province, Jeungsan-gun, South Pyongan Province, mulimuli ane Gwaksan ma Yeomju-gun.

 

I le aso lava lea, na fai mai ai se ofisa mai North Pyongan Province, "O nei aso, o loʻo galue malosi le malo tutotonu i le faatosinaina o tupe faʻafaigaluega mai fafo, pe o tupe poʻo araisa, e fautua mai ai auala eseese e foia ai faigata tau tamaoaiga."

 

O le mea lea, o fa'alapotopotoga tau fefa'ataua'iga ta'itasi i lalo o le kapeneta o lo'o fa'alauiloa fa'anana mai Rusia ma mea'ai mai Saina.

 

Fai mai le tala, “O le galuega tele i totonu o i latou o le tuuina atu lea o le faatoaga i’a o le West Sea ia Saina ma faatosina mai ai tupe teufaafaigaluega e fausia ai se fale malosi mai le la”.

 

Fai mai o le pulega a Korea i Matu na tuʻuina atu faʻatoʻaga iʻa o le Sami i Sisifo i a latou paaga Saina ma faʻatagaina i latou e faatosina mai tupe faʻafaigaluega, pe o le Komiti o le Tamaoaiga poʻo le tamaoaiga o le Kapeneta, o le faʻalapotopotoga muamua lea e faatosina mai ai tupe mai fafo.

 

Ua iloa o le fuafuaga a Korea i Matu e fausia se fale eletise i le itu i sisifo sa talanoaina a o lei oo i le coronavirus.I se isi faaupuga, na ia fautuaina e tuʻuina atu aia tatau tau atinaʻe maina eleele i Saina ma faatosina mai ai tupe faʻafaigaluega a Saina.

 

I lenei tulaga, na lipotia mai e le RFA Free Asia Broadcasting e faapea, ia Oketopa 2019, na faʻafeiloaʻi ai e le Pyongyang Trade Organization aia tatau e atiaʻe ai maina eleele e seasea maua i Cheolsan-gun, North Pyongan Province i Saina ma faʻatūina e Saina e teu faʻafaigaluega i le fausiaina o afi eletise i le. i uta o le talafatai i sisifo.

 

Ae ui i lea, e tusa lava pe maua e Saina aia tatau a Korea i Matu e atiaʻe ma laʻu ai eleele e le masani ai e toe totogi mo ana tupe faʻaalu i tupe fau fale eletise i Korea i Matu, o le aumaia o North Korea rare earth i Saina o se soliga o faasalaga faasaga ia North Korea.O le mea lea, ua iloa ai o lo'o popole le aufaipisinisi a Saina i le le manuia o tupe fa'afaigaluega i le fefa'ataua'iga o le lalolagi e le masani ai Korea i Matu, ma o lea, ua iloa ai e le'i faia lava le faatosina fa'afaigaluega o lo'o siomia ai le fefa'ataua'iga o le eleele i le va o Korea i Matu ma Saina.

 

Fai mai le tala, "O le faatosinaina o le fausiaina o fale eletise e ala i fefaʻatauaʻiga o eleele e le masani ai, e leʻi faia ona o faʻasalaga a Korea i Matu, o lea o loʻo matou taumafai e faatosina mai Saina tupe faʻafaigaluega e ala i le tuʻuina atu o le faatoaga a le West Sea, lea e le o noatia i Korea i Matu. , i Saina.”

 

I le taimi nei, e tusa ai ma le National Statistical Office of the Republic of Korea, i le 2018, o le malosi o le gaosiga o le eletise a North Korea na iloa e 24.9 piliona kW, o le tasi-23rd o Korea i Saute.Na faaalia foi e le Korea Energy Research Institute o North Korea i le tagata e gaosia le eletise i le 2019 e 940 kwh, lea e na o le 8.6% o Korea i Saute ma le 40.2% o le averesi o atunuu e le o ni OECD, lea e matua matitiva lava.O fa'afitauli o le tuai lea o nofoaga e gaosia ai le suavai ma le vevela, o mea ia o le malosi, ma le le lelei o le fa'asalalauina ma le tufatufaina atu.

 

O le isi mea o le 'atina'e malosi faanatura'.North Korea na faʻatulafonoina le 'Renewable Energy Act' mo le atinaʻeina ma le faʻaaogaina o malosiaga faʻafouina e pei o le malosi o le la, malosi o le matagi, ma le geothermal energy ia Aokuso 2013, ma fai mai "o le atinaʻeina o malosiaga faʻalenatura o se galuega tele e manaʻomia ai tupe, meafaitino, taumafaiga ma le taimi .”I le 2018, na matou faʻasalalauina le 'fuafuaga tau atinaʻe i le ogatotonu ma le umi mo le malosi faʻanatura.

 

Talu mai lena taimi, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaulufale mai e Korea i Matu vaega taua e pei o sela sola mai Saina, ma faʻapipiʻi le malosi o le la i fale faʻapisinisi, auala o felauaiga, ma pisinisi faʻalapotopotoga e faʻamalosia ai le gaosiga o le eletise.Ae ui i lea, o le poloka o le korona ma faʻasalaga faasaga ia Korea i Matu ua taofia ai le faʻaulufaleina mai o vaega e manaʻomia mo le faʻalauteleina o le malosi o le la, ma o le atinaʻeina o tekonolosi afi eletise o loʻo feagai foi ma faigata, o le tala lea a tala.


Taimi meli: Sep-09-2022