Tax Credits "Spring" mo le atinaʻeina o le Suʻega System i Amerika

O lo'o fa'atupula'ia galuega faufale i totonu o le US solar tracker ona o le tulafono na pasia talu ai nei le Inflation Reduction Act, lea e aofia ai le fa'aaitalafu o lafoga o gaosiga mo vaega o le la.Ole tupe fa'aalu a le feterale o le a maua ai e le au gaosi oloa fa'aaitalafu mo torque tubes ma fa'amau fa'amau e faia i totonu o le US.

"Mo na tagata gaosi siaki e faʻanofo a latou paipa poʻo faʻapipiʻi faʻapipiʻi i fafo, ou te manatu o nei tupe faʻaalu lafoga o le a toe aumaia i latou i le fale," o le tala lea a Ed McKiernan, peresitene o Terrasmart.

A'o tupu lenei mea, o le a mana'o le tagata fa'atau, le pule-fa'afoeina le PV array, e tauva i se tau maualalo.O le tau o trackers o le a sili atu ona faʻatauvaʻa e faʻatatau i le faʻapipiʻi tumau.

O lo'o ta'ua patino e le IRA faiga fa'ata'ita'i i luga o mauga fa'amautu, ona o le mea muamua o le fausaga muamua o le la mo galuega tetele po'o galuega fa'apipi'i PV i le US.I totonu o se tulaga fa'atusa o le poloketi, e mafai e tagata su'esu'e sola ona fa'atupuina atili le malosi nai lo faiga fa'apipi'i fa'amau ona o fa'amau e fa'asolo 24/7 ina ia fa'asaga le modules i le la.

E maua e paipa torsion se aitalafu mo le gaosiga o le US$0.87/kg ma le fa'amau fa'apipi'i e maua le aitalafu o le gaosiga o le US$2.28/kg.o vaega uma e lua e masani ona gaosia mai le sila.

Gary Schuster, Ofisa Sili o Pulega o fale gaosi oloa OMCO Solar, fai mai, "E mafai ona avea ma luʻitau le fuaina o le faʻaogaina o pisinisi a le IRA i tulaga o tupe maua mai lafoga mo le gaosiga o siaki.I le fai mai o lena mea, na latou faʻamutaina ai e talafeagai lelei le faʻaaogaina o pauna o le faʻamau i totonu o le tracker e fai ma fua aua o se tulaga masani mo le gaosiga o siaki.Ou te le iloa pe faapefea ona e faia.”

O le torque tube o le vaega feliuliua'i o le tracker lea e fa'alautele atu i tulaga uma o le tracker ma ave ai le vaega fa'amau ma le vaega lava ia.

E tele mea e fa'aoga ai mea fa'apipi'i.E tusa ai ma le IRA, e mafai ona latou faʻafesoʻotaʻi le torque tube, faʻafesoʻotaʻi le faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le faʻapipiʻi, ma faʻafesoʻotaʻi le masini masini, le faʻaogaina o le taʻavale, ma le sola tracker base.O lo'o fa'amoemoeina e Schuster fa'amau fa'apipi'i e fa'atatau i le 10-15% o le aofa'iga atoa o le tracker.

E ui lava e le o aofia ai i le vaega o aitalafu a le IRA, ae mafai lava ona faʻamalosia le faʻapipiʻiina i luga o le eleele ma isi mea faigaluega a le la e ala i le Investment Tax Credit (ITC) "ponesi i totonu o aiga".

PV fa'asologa e le itiiti ifo i le 40% o latou vaega o lo'o gaosia i le US e agava'a mo le fa'aosofiaga o mea i totonu o le atunu'u, lea e fa'aopoopoina ai le 10% fa'aaitalafu lafoga i le faiga.Afai e ausia e le poloketi isi mana'oga aperenitisi ma mana'oga masani totogi, e mafai e le pule o le polokalama ona maua se aitalafu lafoga 40% mo ia.

E fa'atāuaina e le au gaosi mea lenei filifiliga fa'amau fa'asaga fa'asaga ona e fa'amuamua, pe a le fa'apitoa, o le sila.Steelmaking o se pisinisi malosi i Amerika ma o le faʻaagaga o aitalafu i totonu o le atunuʻu e manaʻomia ai le faʻaogaina o vaega uʻamea i Amerika e aunoa ma le faʻapipiʻi uʻamea e faʻaaogaina i le faʻamamaina.

O mea i totonu o le lotoifale o le poloketi atoa e tatau ona ausia se faʻailoga, ma i le tele o tulaga, e faigata mo tagata gaosi oloa ona ausia lenei faʻamoemoega ma vaega ma fesuiaiga, "o le tala lea a McKiernan.O lo'o iai nisi mea fa'alotoifale o lo'o avanoa, ae fa'atapula'a ma o le a ova le fa'atau atu i tausaga a sau.Matou te mananaʻo e taulaʻi tonu tagata faʻatau i le paleni eletise eletise o le faiga ina ia mafai ai ona latou ausia manaʻoga i totonu o le atunuʻu.

I le taimi o le lolomiina o lenei tusiga, o loʻo sailia e le Ofisa o Tupe ni faʻamatalaga e uiga i le faʻatinoina ma le avanoa o le IRA Clean Energy Tax Credit.O lo'o tumau pea fesili e fa'atatau i fa'amatalaga o mana'oga masani o totogi, agava'a o oloa fa'aaitalafu lafoga, ma fa'amatalaga lautele o le alualu i luma o le IRA.

Eric Goodwin, Faʻatonu o le Atinaʻeina o Pisinisi i le OMCO, fai mai, "O mataupu sili ona tele e aofia ai e le gata o le taʻiala i le faʻamalamalamaina o mea i totonu o le atunuʻu, ae faʻapea foi le taimi o le vaega muamua o poloketi, ma le tele o tagata faʻatau e iai le fesili, o afea tonu ou te maua ai. lenei aitalafu?Mata o le kuata muamua?O le a faia i le aso 1 o Ianuari?Pe o toe fa'afo'isia?O nisi o matou tagata fa'atau na talosagaina matou e tu'uina atu fa'amatalaga talafeagai mo vaega o le tracker, ae toe fa'atali mo se fa'amaoniga mai le Matagaluega o Tupe."

2


Taimi meli: Tes-30-2022