O le malosi fa'apipi'i fa'apipi'i i le lalolagi atoa ua sili atu i le 1TW.O le a fa'amalieina le mana'oga o le eletise a Europa atoa?

E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai, o loʻo lava le la o le la o loʻo faʻapipiʻiina i le lalolagi atoa e gaosia ai le 1 terawatt (TW) o le eletise, o se tulaga maualuga lea mo le faʻaogaina o le malosi faʻafouina.

 

图片1

 

I le 2021, na fa'amauina ai le fa'atupulaia o mea fa'apipi'i fale (tele luga o le fale) ona o le fa'atupuina o le paoa PV ua sili atu le malosi ma taugofie, a'o fa'apipi'i PV fa'apisinisi ma fa'atauga na vaaia fo'i le fa'atupulaia tele.

 

Ua maua nei e le photovoltaics a le lalolagi ia lava le eletise e fa'amalieina ai mana'oga o le eletise e toetoe lava o atunu'u uma o Europa - e ui o le fa'asoa ma le fa'aputuga fa'atapula'a o lona uiga e le'o lava e luluina le tulaga masani.

 

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻamaumauga a BloombergNEF, o le PV i le lalolagi atoa na faʻapipiʻiina le gafatia e sili atu i le 1TW i le vaiaso talu ai, o lona uiga "e mafai ona matou faʻaaogaina aloaia le TW e fai ma fua faʻatatau o le PV faʻapipiʻi gafatia".

 

Sepania_PVOUT_ogatotonu-faafanua-156x178mm-300dpi_v20191205(1)

 

I totonu o se atunuu e pei o Sepania, e tusa ma le 3000 itula o le susulu o le la i le tausaga, lea e tutusa ma le 3000TWh o le gaosiga o le eletise photovoltaic.E latalata lea i le tu'ufa'atasiga o le eletise a atunuu tetele uma o Europa (e aofia ai Nouei, Suitiselani, Peretania ma Iukureini) - e tusa ma le 3050 TWh.Ae ui i lea, e naʻo le 3.6% o manaʻoga eletise i le EU i le taimi nei e sau mai le la, faʻatasi ai ma Peretania e sili atu le maualuga ile 4.1%.

 

E tusa ai ma le fua faatatau a BloombergNEF: Faʻavae i luga o faiga maketi o loʻo i ai nei, e oʻo atu i le 2040, o le malosi o le la o le a maua ai le 20% o le faʻafefiloi o malosiaga Europa.

 

E tusa ai ma le isi fuainumera mai le BP's 2021 BP Statistical Review of World Energy 2021, 3.1% o le eletise o le lalolagi o le a sau mai photovoltaics i le 2020 - ona o le 23% o le siitia o le gafatia o le photovoltaic faʻapipiʻiina i le tausaga talu ai, ua faʻamoemoeina I le 2021 o lenei vaega o le a latalata ile 4%.O le fa'atupulaia o le gaosiga o le eletise o lo'o fa'atautaia e Saina, Europa ma le Iunaite Setete - o nei itulagi e tolu e sili atu ma le afa o le malosi fa'apipi'i PV a le lalolagi.

 

 


Taimi meli: Mati-25-2022